breeam-certificerings-methode

BREEAM Certificeringsmethode

In dit artikel lees je:

Wat is een BREEAM Certificering?

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Het is een methode die wordt gebruikt vanaf 2009, om duurzame projecten te beoordelen. Deze methode wordt inmiddels in meer dan 80 landen gebruikt. In Nederland wordt het ook wel BREEAM-NL genoemd.

BREEAM Keurmerken

De certificering is opgebouwd uit vier keurmerken. Je ziet ze in onderstaand overzicht.

  • Nieuwbouw
  • In-Use voor bestaande gebouwen
  • Sloop en Demontage
  • BREEAM-NL Gebied, voor hele gebieden

Meer lezen over de keurmerken? Volg dan deze link voor de uitleg van de BREEAM keurmerken.

Meer lezen over de aanvraagprocedure? Volg dan deze link en ontvang het certificaat.

Waarom kiezen voor BREEAM-NL

Met het BREEAM Certificaat toon je aan dat jouw project aan de duurzaamheidseisen voldoet. Het is internationaal erkend, waardoor het op waarde wordt geschat door officiële instanties. Door aan de duurzaamheidseisen te voldoen, bespaar je energie, kosten en is jouw project toekomstbestendig.

Luchtdicht bouwen een belangrijke schakel

Door tijdens jouw jouw project rekening te houden met luchtdicht bouwen, krijg je grip op de luchtstromen die door het gebouw gaan. Dit levert een enorme kostenbesparing op én het bespaart veel energie, doordat er geen ongecontroleerde luchtstromen door het gebouw gaan. Met behulp van luchtdicht bouwen kun je zowel voor nieuwbouw als voor renovatie (In-Use) jouw project verduurzamen.

Ben jij je voor jouw project aan het oriënteren op BREEAM-NL? Vergeet dan zeker niet om je goed te laten adviseren over het luchtdicht maken van jouw gebouw. Dit is een methode die vaak nog onderbelicht is, maar ook een methode die zeker niet onderschat mag worden.

De Luchtdichtspecialist voert de werkzaamheden uit, waardoor de opdrachtgever of aannemer kan voldoen aan de certificeringseisen.

Advies nodig van de Luchtdichtspecialist?

Wil jij de certificering behalen voor jouw project, met behulp van de Luchtdichtspecialist? Wij hebben jarenlang ervaring in het luchtdicht maken van woningen, bedrijfspanden, overheidsgebouwen en overige panden. Laat jouw project uitvoeren door de Luchtdichtspecialist, laat je adviseren en ontdek hoe jij met jouw project aan de duurzaamheidseisen voldoet. Neem contact op.

Gratis prijsberekening maken?